Vit Jul – Julen är barnens högtid


Julen är en högtid som många älskar för då man får tid till att umgås med nära och kära. Men det finns en baksida med jul och julledighet som många glömmer bort och det är att alkoholkonsumtionen ökar. Det kan bli en anledning att fira lite extra för vissa och alkoholen får då ta en allt större plats. Julen slutar då att vara en högtid för barn med föräldrar och släktingar som dricker för mycket.

De mest utsatta barnen har svårt att se fram emot julen när de vet hur det brukar utspela sig. De har en ångest över att föräldrarna kommer att dricka för mycket och de vet att de inte har någonstans att ta vägen för att komma ifrån. Skolan är stängd och vänner firar jul med sina föräldrar och släkt. Barn till föräldrar som dricker för mycket blir väldigt utlämnade och deras bild av en jul är någonting helt annat än många andra barns bild.

Vi på Bingomania vill visa vårt stöd för IOGT – NTOs satsning om en Vit jul och har därför valt att avstå från alkohol under julafton, juldagen och annandagen. Visa att du också bryr dig och avstå du också.

Vit-jul-miljonlotteriet

För alla er Bingoälskare finns det fler sätt som ni kan hjälpa till på. Många, inklusive oss på Bingomania spelar julklappsleken på julafton och en av julklapparna brukar ofta vara en skraplott. Här kan man göra ett aktivt val och välja en lott för ett företag som har som målsättning att skapa en bättre värld och vad är bättre som en julklapp än att stötta Vit jul? Miljonlotteriet skapades av IOGT-NTO med syftet att förverkliga drömmen om en värld där alkohol och droger inte förhindrar människor att leva ett fritt och rikt liv.

 

Vit Jul – Julen är barnens högtid
5 (100%) 3 votes