Bingoregler


Bingo är ett lätt spel att lära sig och väljer du att testa onlinebingo blir det väldigt enkelt för du får hjälp av datortekniken. Vi tror att vem som helst kan lära sig att spela bingo. Vi tar här upp de vanligaste bingoreglerna. Både traditionell bingo och onlinebingo är roligt att spela och vi på Bingomania rekommenderar att du testar båda för att få en riktigt bra bingoupplevelse.

Bingobrickan

För att spela bingo krävs det först och främst bingobrickor och du kan spela på flera bingobrickor samtidigt så länge du hinner fylla i alla innan nästa nummer ropas ut.

På varje bingobricka står det BINGO högst upp och ropas exempelvis numret B12 upp, letar du efter nummer 12 under B raden. Siffrorna är slumpmässigt utplacerade och ett nummer kan endast användas en gång per bricka. Det är inte alltid man har det nummer som ropas upp.

    Så här ser upplägget ut för en bingobricka:

  • I raden under B finns siffrorna från 1-15
  • I raden under I finns siffrorna från 16-30
  • I raden under N finns siffrorna från 31-45
  • I raden under G finns siffrorna från 46-60
  • I raden under O finns siffrorna från 61-75

Hur spelar man bingo?

Lär dig spela bingo med oss på Bingomania:

  • Innan bingospelet börjar utser man en utropare som har hand om siffertavlan och de numrerade brickorna. När man spelar online sker detta automatiskt.
  • När en bingoomgång börjar ropas enskilda nummer ut. Deltagarna markerar själva de nummer som ropas ut och som överensstämmer med de nummer man har på sina brickor (online kan man ofta ställa in automatiska markeringar). Spelet fortsätter tills någon av spelarna som är med och har köpt brickor har fem nummer i rad, antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt.
  • När man spelar bingo i en bingohall ska man ropa ”BINGO” om man har fått fem i rad, men när man spelar online så registreras det ofta automatiskt. Spelet är slut när en deltagare har fått bingo.

Det finns flera olika varianter av bingospel men det är vanligtvis ungefär samma bingoregler, de tre vanligaste spelen kan du läsa om under varianter av bingospel.

Bingoregler
5 (100%) 4 votes