Miljonlotteriet stödjer IOGT-NTO


Vi på Bingomania är väldigt måna om att rekommendera bingosajter som vill göra nytta och använda sitt namn och rykte för att synliggöra organisationer som arbetar med att göra världen lite bättre.

Miljonlotteriet är ett sådant företag som vi vill vi lyfta fram. Miljonlotteriets överskott går nämligen oavkortat till organisationen IOGT-NTO som arbetar med att minska bruket av alkohol och narkotika i samhället.

man-69287_640

Alkoholism

Alkoholism är en sjukdom som drabbar ca 10 % av befolkningen och IOGT-NTO anser att detta kroniska alkoholberoende motverkar både individen och samhällets utveckling. Alkoholism är en obotlig sjukdom där personen har ett begär att dricka som inte går att kontrollera. Att dricka alkohol blir en flykt för att bedöva ett känslomässigt lidande och det blir en besatthet att dricka då det är det enda som hjälper mot den smärtan som man försöker förtränga. Sjukdomen förvärras med tiden om personen fortsätter att dricka. Alkoholism är inte en sjukdom som endast drabbar individen utan som också påverkar familjemedlemmar och vänner. Alkoholism blir en familjesjukdom då man konstant engagerar sig i uppträdande och beteenden som alkoholisten har, och det i sig blir en egen besatthet.

Barn och ungdomar till alkoholister och drogmissbrukare

Missbruk av alkohol och andra droger gör att förmågan att vara förälder försämras och barnet måste ofta ta mycket ansvar och ljuga för att skydda föräldern. Yngre barn känner ofta skuld för föräldrars missbruk och beteende och det är viktigt att barnet får uttrycka sina känslor och tankar kring missbruket. Barn och ungdomar behöver veta att de aldrig är orsaken till att ens förälder dricker.

Miljonlotteriet förverkligar stora drömmar för dem som spelar bingo på Miljonlotteriet.se och med fysiska skraplotter. Genom deras engagemang i IOGT-NTO så stödjer de även drömmar hos barn och ungdomar. IOGT-NTO:s mål är att ingen ska behöva växa upp i en värld av missbruk.

 

När du köper en lott hos Miljonlotteriet hjälper du till att bidra till detta ändamål. På Miljonlotteriet registrera lott kan du välja att starta en prenumeration på lotter och varje månad bidra till att göra världen lite bättre.

Miljonlotteriet stödjer IOGT-NTO